Ecalculator - Calculatoare online

Calculator alcoolemie

 

Calculeaza alcoolemia si timpul necesar eliminarii alcoolului din sange

Sex:
Greutate (kg):
Cate ore au trecut de cand ati inceput sa consumati alcool (ore):

Bautura 1 sterge

Cantitatea (ml)

Lista bauturi consumate

Nr.

Bautura

Concentratie (% alc)

Cantitate (ml)

Total alcool pur(g)

1        
Total        

Alcoolemie (‰ sau g/l alcool pur în sange)

 

Timp pentru eliminarea alcoolului din sange (h)

Timp total

 

Timp trecut

 

Timp ramas

 

Pentru a calcula alcoolemia introduceti datele dumneavoastra mai sus (sex, greutate, numarul de ore care au trecut de cand ati inceput sa consumati alcool).

Alegeti apoi tipul de bautura, concentratia alcoolica si cantitatea in ml. Puteti adauga mai multe bauturi atunci cand este cazul. In cazul in care tipul de bautura nu se regaseste in lista puteti selecta "altele" si ulterior alege orice concentratie alcoolica intre 1% si 80%.

Foarte important! Trebuie sa retineti ca acest calculator va ofera rezultate aproximative pentru alcoolemia si timpul de eliminare al alcoolului din sange. Rezultatele reale pot diferi mai mult sau mai putin in functie de multi alti factori (cantitatea de apa consumata, cantitatea de alimente, metabolism, varsta, medicamente, viteza cu care au fost consumate produsele alcoolice, masa musculara, stare emotionala etc...)

Sanctiuni pentru conducerea sub influenta alcoolului!

  • Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica intre 0.20 si 0.50 g/l alcool pur în sânge reprezinta contraventie si este pedepsita cu 21-50 puncte amenda (calculat la valoarea punctului de amenda din 2018 inseamna intre 3045RON si 7250RON) precum si suspendarea permisului pentru 180 de zile .
  • Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,50 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda penala
  • In cazul producerii unui accident rutier aceste sanctiuni pot fi mult mai mari si deasemenea Asiguratorul la care detineti o polita RCA sau CASCO se poate indrepta impotriva dumneavoastra pentru a recupera suma achitata ca despagubire pentru daunele provocate

   share on facebook   share on whatsapp   share on twitter
© 2024 eCalculator.ro Contact / Trimite-ne un mesaj Termeni si conditii

Trimite-ne un mesajMesaj trimis din pagina: Calculator alcoolemie.
Va multumim!