Ecalculator - Calculatoare online

Impozit auto 2023

 

Calculeaza impozitul auto 2023

Marca:
Model:
Motor:
Capacitate cilindrica (cm3):
Localitatea:

Impozit 2023

 

Plata cu anticipatie pana la 31.03.2023

   

Pentru a calcula impozitul auto alegeti din lista de mai sus marca, modelul si motorul. In cazul in care nu regasiti in listele de mai sus datele masinii dumneavoastra sau in cazul in care cunoasteti capacitatea cilindrica puteti sa o completati direct, apoi alegeti localitatea in care este inregistrat autovehiculul.

Impozitul auto pentru 2023 se poate plati in două rate egale, pana la datele de 31 martie 2023 și respectiv 30 septembrie 2023 inclusiv. Daca valoarea acestuia este sub 50RON se va plati integral pana la 31 martie 2023.

Pentru plata impozitul auto cu intarziere se aplica majorari de 1% pentru fiecare luna sau fractiune de luna nou inceputa dupa data scadenta.

Impozitul auto se platesteste de catre orice persoana care are in proprietate un mijloc de transport inregistrat in Romania. Se plateste la unitatea administrativ teritoriala unde isi are domiciliul proprietarul mijlocului de transport.

Pentru hibride consiliului local stabileste prin hotarare o reducere care nu poate fi mai mica de 50% din valoarea stabilita pentru un mijloc de transport cu motor termic similar de aceeasi capacitate cilindrica.

Conform Codului Fiscal nu se datorează impozitul auto pentru mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, văduvelor de război sau văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război, persoanelor cu handicap grav sau accentuat, persoanelor persecutate din motive politice/etnice, Luptătorilor pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului. Deasemenea nu se datoreaza impozit auto pentru mijloacele de transport ale instituțiilor publice, mijloacele de transport ale persoanelor juridice, care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri în regim urban sau suburban, inclusiv transportul de pasageri în afara unei localități, dacă tariful de transport este stabilit în condiții de transport public, vehiculele istorice si transportul stupilor în pastoral.

   share on facebook   share on whatsapp   share on twitter
© 2023 eCalculator.ro Contact / Trimite-ne un mesaj Termeni si conditii

Trimite-ne un mesajMesaj trimis din pagina: Calculator impozit auto 2023 .
Va multumim!