Ecalculator - Calculatoare online

Calculator putere motor (viteza)

 

Calculeaza puterea motorului in functie de viteza atinsa dupa 400m

Greutatea totala (kg):
Viteza la 400m (km/h):

Putere (CP)

 

Putere (KW)

 

Calculatorul de mai sus reprezinta o alternativa la testul dyno pentru a afla puterea motorului.

Introduceti greutatea totala a masinii (inclusiv sofer, combustibil, alte accesorii) si viteza maxima atinsa dupa 400m de la plecarea de pe loc.

Este foarte important sa masurati cat mai exact viteza maxima atinsa, in general vitezometrul autovehicului indica cu cativa km/h mai mult decat viteza reala. O alternativa ar fi folosirea unui telefon mobil cu GPS sau a unui intrument profesional de masurat viteza. Deasemenea asigurati-va ca distanta este chiar de 400 de metri, pentru asta ati putea folosi de exemplu Google Maps pentru a va delimita punctul de pornire si de sosire. Nu in ultimul rand greutatea masinii este foarte important sa fie cat mai precis masurata sau calculata tinand cont de greutatea soferului si a pasagerilor, cantitatea de combustibil, alte accesorii montate etc...

Cu cat datele introduse sunt mai precise cu atat rezultatul este mai precis. De exemplu in cazul in care introduceti o viteza maxima atinsa cu 3km/h mai mare decat cea reala, pentru un autovehicul de 1500kg, puterea calculata poate si cu 9-10 CP mai mare decat cea reala.

Va recomandam pentru o mai buna precizie sa faceti o medie intre rezultatele calculatorului de mai sus si rezultatele calculatorului de putere motor (timp 0-400m) pe care-l puteti gasi deasemenea in sectiunea AUTO.

   share on facebook   share on whatsapp   share on twitter
© 2023 eCalculator.ro Contact / Trimite-ne un mesaj Termeni si conditii

Trimite-ne un mesajMesaj trimis din pagina: Calculator putere motor (viteza).
Va multumim!