Ecalculator - Calculatoare online

Calculator suprafata teren cu forma neregulata

 

Calculator suprafata teren

calculator-suprafete-teren-laturi-neregulate

Introduceti laturile terenului si numai una dintre diagonale

Latura A

Latura B

Latura C

Latura D

Diagonala d1

Diagonala d2

 

Zecimale

Aria terenului

Calculatorul pentru suprafeta teren cu forma neregulata este conceput pentru a rezolva problema masurarii suprafetei unui teren atunci cand acesta nu are forma unor figuri geometrice clasice precum patratul, dreptunghiul, trapez isoscel.

Am conceput acest calculator pentru a face cat mai usor calculul fara a avea nevoie sa masuram unghiurile dintre laturile terenului. Tot ceea ce avem nevoie e sa masuram laturile terenului si una dintre diagonale.

Pentru a verifica calculul puteti sa masurati si cealalta diagonala si sa introduceti datele din nou. Dar, foarte important, numai una dintre diagonale trebuie completata, in caz contrar calculatorul va tine cont numai de prima dintre ele.
Este important deasemenea sa nu incurcati diagonalele intre ele, dupa cum puteti observa in figura de mai sus diagonala d1 porneste din punctul de intersectie al laturilor A si D, iar diagonala d2 porneste din punctul de intersectie al laturilor A si B. In caz contrar calculele nu sunt corecte.

Pentru situatia in care doriti sa calculati suprafata unui teren cu forma neregulata care are mai mult de patru laturi va trebui sa impartiti terenul in mai multe parcele, fiecare din ele sa aiba 4 laturi, sa faceti calculul separat pentru fiecare dintre ele si apoi sa insumati rezultatele pentru a obtine suprafata totala.

   share on facebook   share on whatsapp   share on twitter
© 2023 eCalculator.ro Contact / Trimite-ne un mesaj Termeni si conditii

Trimite-ne un mesajMesaj trimis din pagina: Calculator suprafata teren cu forma neregulata.
Va multumim!