Ecalculator - Calculatoare online

Calculator temperatura resimtita

 

Calculeaza temperatura resimtita

Temperatura

Viteza vantului

Introduceti temperatura in ℃ si viteza vantului in m/s sau km/h.

Calculatorul temperatura resimtita va ajuta sa aflati care este de fapt temperatura resimtita de organismul uman in functie de viteza vantului. Astfel cu cat viteza vantului este mai mare cu atat senzatia de frig sau dupa caz, senzatia de cald este mai accentuata. Deasemenea temperatura resimtita poate fi influentata si de umiditatea aerului.

Introduceti temperatura exterioara prognozata sau masurata cu ajutorul termometrului si viteza vantului. Pentru viteza vantului puteti alege ca unitate de masura km/h sau m/s. Automat va fi calculata temperatura resimtita de organismul uman.

Explicatii despre temeperatura resimtita
Se poate observa usor ca in unele zile cand iesim din casa avem senzatia ca este mai frig sau mai cald decat ne-am fi asteptat. Sunt zile cand, desi temeperaturile sunt identice, putem "simti" senzatii de frig sau caldura diferita.
De ce? Pentru ca vantul si/sau umidiatea din aer pot avea un rol important in modul in care corpul uman pierde caldura la nivelul pielii. Astfel intr-o zi racoroasa si cu vant puternic vom avea senzatia de frig mult mai accentuata comparat cu o alta zi in care temperatura este aceeasi dar nu avem vant. La fel si in cazul umiditatii, trasferul de caldura al organismului uman catre mediul inconjurator poate fi inflentat.
Calculatorul de mai sus ia in considerare numai impactul vantului pentru temperatura resimtita. Vom reveni in curand cu un calculator care va tine cont si de temperatura resimtita in functie de umiditate.

   share on facebook   share on whatsapp   share on twitter
© 2024 eCalculator.ro Contact / Trimite-ne un mesaj Termeni si conditii

Trimite-ne un mesajMesaj trimis din pagina: Calculator temperatura resimtita in functie de viteza vantului.
Va multumim!